Chimay

Goeiemorgen sportvrienden, vandaag staan de duiven in Chimay. Buiten is het hier grijs dus we zullen nog even moeten wachten op de lossing. Zelf heb ik de gisteravond 7 strijders de mand ingedaan voor deze tweede midfondvlucht. De doffers zitten nu op drijven wat er wel toe lijdt dat ze wat minder eten omdat ze druk zijn met jagen achter hun duivin. De verwachting voor vandaag is dan ook niet al te hoog gezien de prestaties van de afgelopen weken. Ook was ik afgelopen week vaak pas laat thuis door de dagelijkse files op de A1 en de A6, daardoor blijft er wat minder tijd over voor de duiven. Voor volgende week hoop ik een paar duivinnen te kunnen spelen al zal hun voorbereiding krap zijn omdat deze vanaf vorige week pas weer los komen en dus een aardige achterstand in conditie hebben. De jonge duiven doen het trouwens op dit moment wel goed. Ze trainen nog niet echt maar dat zal er ook mee te maken hebben dat er van verschillende leeftijden zitten. Zo zijn er vorige week nog jongen bijgezet. Maar problemen met de gezondheid hebben ze nog niet gehad. Bij de jongen zit de hele week knoflook in het water en daar moeten ze het mee doen. Voor vandaag iedereen veel succes.....

Lees meer »

schade

De eerste midfondvlucht is hier op een flinke teleurstelling uitgelopen. Niet alleen het resultaat was bedroevend ook heeft de vliegploeg flink schade opgelopen. Van de 10 weduwnaars missen er nog 3 jaarlingen waaronder de '389 met dit jaar nog de 1e in Frisia op Gennep tegen 1.963 duiven en de '414 met tot nu toe de 4e tegen 332 duiven en de 23e tegen 510 duiven. Dit zijn beide zomerjongen met nog niet veel ervaring maar ze hadden zich al wel van hun beste kant laten zien. Na het verlies van de '500 op Gennep dus ook zaterdag weer een flinke tik gekregen. De overgebleven 7 weduwnaars zullen dus komende zaterdag de eer moeten verdedigen. Voor de Vitesse heb ik pan B maar in werking gezet en de duiven vanmiddag gekoppeld. Zo hoop ik een paar duivinnen in het ritme te krijgen voor over twee weken. Dit houd wel in dat de duiven weer op nest gespeeld gaan worden. Vorig jaar ging dit heel goed en kende ik met de oude duiven ook geen verliezen. Ook presteerden de duiven toen heel constant met bijna geen slechte uitslag met de oude duiven. Dit jaar wilde ik wat meer echte kopprijzen pakken en dacht dat met het weduwschap te kunnen bereiken. De start van het seizoen was super maar nu na vijf weken spel zit ik met een sterk uitgedunde ploeg duiven en moet ik noodgrepen uithalen om een het seizoen normaal uit te kunnen spelen. Voor komende week zijn de verwachtingen dan ook niet heel hoog. Daarna hoop ik dat er enkele duivinnen inzetbaar zijn om de strijd weer aan te gaan. Misschien dat die het seizoen nog wat glans kunnen geven.

Lees meer »

Quievrain

Vandaag de eerste midfondvlucht vanuit Quievrain.  Nadat ik de duiven vorige week een geeltablet had opgestoken had ik het idee dat ze weer in goede doen waren. Er zat weer dons op de mest en bij inkorven voelden ze goed aan. Maar het resultaat vandaag is weer ver beneden het niveau. Nu had ik ook wel een taaie vlucht verwacht door de zuidoosten wind en dat was het ook. Zeker later op de dag is het aardig broeierig. maar je wil toch een duif op tijd klokken, bij anderen vallen ze tenslotte ook. Hier valt om 11:25 de '484 op de klep, wel mijn aangewezen maar wat heb je er uiteindelijk aan? Ook zijn hier nog lang niet alle duiven thuis, op dit moment zijn er 6 van de 10. Ik hoop dat de rest nog thuiskomt anders wordt het nog een lang seizoen. Eerst de schade maar eens afwachten dus. 

Lees meer »

Lichte verbeterig

Zaterdag liep het al weer iets beter dan de week ervoor. Mijn eerste duif was de '065, een zomerjong van 2017 afkomstig van Klaas de Vries. Doordat deze duif wat aan de schuwe kant is verspeelde hij wat tijd met binnenlopen. In de club won hij de 22e tegen 466 duiven en met 4 van de 10 in de prijzen is het al wat beter dan de uitglijder vanuit  Weert. Toch ben ik nog lang niet tevreden, vooral omdat de duiven waar ik het van verwacht het juist laten afweten. Zo was de '484 zaterdag mijn laatste duif en die zou toch juist op deze vluchten naar voren moeten komen.  Daarom het ik toch maar besloten om in te grijpen en de oude duiven allemaal een geeltablet opgestoken. Voor de jaarlingen was dit dus de eerste keer dat ze antibiotica kregen. Liever had ik het niet gedaan omdat het de eerste weken zo goed ging zonder medicijnen. Ook de kweek ging dit jaar heel goed en graag had ik het zo volgehouden. Maar omdat ik ook graag de energie die je in de duiven steekt terug wil zien in de uitslag heb ik dus toch ingegrepen. Nu is mijn ervaring dat de week nadat de duiven een geeltablet kregen er altijd een dipje in de vorm is. maar dat moeten we dan maar op de koop toe nemen en het seizoen is nog lang dus er is nog genoeg te winnen. Na enkele mindere resultaten ga je toch altijd afvragen of je geen fouten ergens maakt. Natuurlijk is het goed om je verzorging onder een vergrootglas te leggen maar teveel veranderen is ook niet goed. Iedereen doet het op zijn eigen manier en als het goed gaat denk je het wiel hebt uitgevonden. Maar als het dan wat minder gaat is het altijd een kunst om geen gekke dingen te doen. Soms heb je van die vluchten dat het verloop slecht is en een uitglijder is dan mogelijk, maar zaterdag waren de omstandigheden gewoon super en moet je er gewoon staan. Klaas Hoekstra en Maarten Hakvoort deden dat zaterdag wel, mannen van harte....

Lees meer »

Sittard

De duiven zijn vanmorgen om 08:00 gelost in Sittard. Mijn verwachting is dat de eerst duiven zo rond 10:30 moeten vallen. Het weer is goed en met een ONO wind zitten wij hier op Urk natuurlijk niet ongunstig.  Maar om kans te maken op een kopprijs zullen ze toch echt beter hun best moeten doen dan vorige week. Verassend was wel dat ik vorige week meer bezoekers op mijn site had dan de weken ervoor. Vandaag zijn de omstandigheden wel uitstekend om te zien of je duiven goed in orde zijn. mocht het vandaag weer tegenvallen dan zal ik misschien toch maatregelen moeten nemen. Maar we gaan nog maar niet op de zaken vooruitlopen. Geniet van de aankomsten en het mooie weer... succes.

Lees meer »

Gefaald!

Een klap komt het hardst aan als je hem niet ziet aankomen. Dit mocht ik afgelopen zaterdag ondervinden. Wat en mooie waaier vanuit Weert zou worden liep uit op een tegenvaller. De dag begon goed, hier op Urk scheen het zonnetje en de duiven gingen er vroeg uit. Van vroege lossingen ben ik altijd een voorstander, dan blijft er nog tijd over voor het gezin en gaat niet de hele dag om duiven. Met 10 kleppers in de strijd die de afgelopen weken hadden bewezen in goede doen te zijn zou dit klusje wel even geklaard worden. Toen ik rond 09:38 de eerste duiven over zag komen tikten de minuten weg, toen het tegen 10:00 liep begon ik toch echt te twijfelen of mij duiven wel gelost waren. Enkele seconden voor 10:00 valt hier de eerste op de klep. In de vereniging goed voor de 79e prijs tegen 485 duiven. De tweede duif laat vervolgens te lang op zich wachten om nog aanspraak te maken op een plaats op de uitslag. daar zit je dan; als een verslagen boxer op je eigen achterstraatje. Hoe kon dit nu gebeuren? Juist nu de duiven me zo aanstonden. Genoeg vragen, het antwoord zal ik echter nooit krijgen. vervolgens zijn we met de kinderen naar het zwembad vertrokken; even geen duiven voor de rest van de dag. Toch blijf je er wel mee bezig, hoe pak je de draad weer op. De oude duiven hebben hier in augustus 2017 voor het laatst een geelkuur gehad. Mijn doel is om deze lijn door te trekken en niet van mijn plan af te wijken na een slechte vlucht. Enkele jaren geleden was een kuurtje geven na een slechte vlucht voor mij zelfsprekend. maar nooit heb ik een goede uitslag gehad na het geven van antibiotica.  Momenteel moeten ze het hier doen met Naturaline, Forte Vita en 4 dagen per week knoflook in het water. Door het opbouwen van de natuurlijke weerstand hoop ik de duiven in vorm te krijgen en niet door toedienen van antibiotica. Gaat het volgende week weer slecht dan wordt het natuurlijk lastig. Komende week is er weer een herkansing, ik ben er weer klaar voor en de duiven ook. Minder als vorige week kan haast niet. Van het zoeken naar een excuus wordt je niet beter, vasthouden aan zekerheden en door naar de volgende vlucht.

Lees meer »

Koningsdag

Vandaag een dagje vrij i.v.m. koningsdag. Vanmorgen ben ik er wel op tijd uitgegaan om de duiven te voeren. Op zo'n vrije dag wil ik toch zo veel mogelijk voor de duiven het gebruikelijke ritme aanhouden. Doordat het weer me s'morgens wat tegenstond heb ik de duiven afgelopen week niet meegenomen naar het werk. Wel heb ik ze woensdagmiddag op 10 km gelost en de duivinnen klaargezet om het weduwschap aan te leren. Voor de rest moeten we het morgen maar weer afwachten wat de vlucht ons brengt. vanavond gaan er weer 10 de mand in met de broers, de '484 en de '473 als aangewezen duiven. de weersverwachting is redelijk goed dus dat zal geen probleem zijn. De duiven zien er verder goed uit dus ze moeten in staat zijn een mooi resultaat neer te zetten. Ik hoop met de oude duiven dit jaar een top 10 plaats bij Grootmeesters in het Spoor te scoren. Niet gemakkelijk, maar wel een mooie uitdaging. Volgens GJB moet je hiervoor 'gebruiker' zijn maar misschien dat het mij lukt zonder. Iedereen alvast veel succes..

Lees meer »

Mooi resultaat

Afgelopen zaterdag werd hier een mooie prestatie neergezet vanuit Deurne.  In de vereniging werd het tegen 510 duiven: 1e,5e,23e,46e,93e,142e,162e  /  70% met 2 mooie kopduiven. Mijn eerste duif was mijn aangewezen; de '484 gevolgd door zijn broer, de '473. Deze doffers komen uit het beste van Klaas de Vries en Dirk Huizinga. Ook de ouders van deze twee doffers weten wat kopvliegen is. Zo werd de moeder asduif natour van de afdeling, de vader ben ik helaas verspeeld maar ook dat was zeker geen slechte. De '484 heeft al een serie kopprijzen binnengehaald. Vorig jaar als jaarling begon hij goed maar zakte ver terug. Ik heb hem toen ingehouden omdat ik bang was hem te verspelen. Zaterdag liet hij zijn klasse weer zien, en pakte de 4e plaats in de afdeling tegen 21.072 duiven. Een mooie prestatie, natuurlijk was de wind gunstig voor Urk maar op zo'n moment moet je er wel staan. De start van het seizoen is hier in ieder geval boven verwachting. Het doel is hier om met een beperkt bestand zo goed mogelijk te presteren en tot nu toe lukt dat aardig. Ook de jonge duiven doen het momenteel goed, er zitten er nu 20 en vanaf deze week ben ik begonnen met verduisteren. Ze krijgen dagelijks knoflook in het water en tot nu toe redden ze zich er prima mee. Ook herintreder Cees Loosman draaide zijn duiven die hij hier vorig jaar haalde goed. Van zijn 13 ingekorfde duiven kropen er 3 hier uit het ei, en dat waren zaterdag ook zijn eerste drie duiven. Ook daar kan ik van genieten, als iemand anders succes met je duiven heeft is toch een teken dat het met de kwaliteit wel goed zit. Rest mij nog Willem Post te feliciteren met zijn mooie overwinning.

Lees meer »

Deurne UPDATE!!!!!!!!

** Om 12:12 valt hier de '484 als een steen naar beneden. 2 min. later valt zijn broer op de klep. De tijd van de '484 lijkt zeer goed. Met deze wind zitten we hier in Urk natuurlijk heel gunstig maar dan moet je het nog wel waarmaken. De '484 komt uit een kruising Klaas de Vries x Dirk Huizinga. Zijn afstamming staat bij kopje 'Topduiven' Voor deze klepper is het dan ook niet de eerste keer dat hij vroeg op de klep valt. Het was hier een mooi vluchtje zonder verliezen. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

**Goeiemorgen, vandaag de 2e vitessevlucht vanuit Deurne. Voor mij een afstand van ongeveer 135 km. Gisteravond zijn er hier 10 doffers de mand ingegaan, in de club kwam het totaal op 510 duiven. Als aangewezen duiven heb ik de '484 en 'Evert 939' ingevoerd om de punten binnen te halen. Meestal heb ik 2 vaste aangewezen duiven maar door het achterblijven van de '500 zal 'Evert' zijn plaats vandaag innemen.Vandaag zijn de weersomstandigheden geheel anders dan vorige week. Waar vorige week geen zonnetje te zien was hebben we deze week een mooi voorproefje van de zomer gehad. Maar ondanks het mooie weer verwacht ik ook vandaag geen gemakkelijk vluchtje. Duiven hebben het toch altijd lastig met oostelijke wind. Om de luchtwegen vrij te maken heb ik de duiven afgelopen woensdag een druppel S.A.S gegeven, maar de druppels trokken snel weg dus dat is een goed teken. S.A.S is een natuurlijk middel op basis van etherische oliën en met een NO wind op de kop zal het geen kwaad kunnen dacht ik. Verder heb ik ze woensdag nog een keer meegenomen naar Diemen voor wat extra trainingskilometers. Het enige wat we nu nog kunnen doen is wachten op een vroege duif. Iedereen veel succes.......

Lees meer »

Mr.Bingo

Mr. Bingo (links) met zijn duivin

De eerste Vitessevlucht zit er al weer op. De zonnige perioden die werden aangegeven bleven dus moesten de duiven onder een gesloten wolkendek de weg naar huis zien te vinden. Dat de duiven hier de nodige moeite mee hadden bleek wel uit het verloop van de vlucht. Mijn eerste doffer die zich zaterdag melde was de 17-398. Hij won in de club de eerste met 5 min. voorsprong tegen 488 duiven. Ook in Rayon Frisia West was hij de snelste van 1963 duiven. In Samenspel F2 was alleen Riekelt en Jannie Brands sneller en moest ik genoegen nemen met de tweede plaats tegen 2076 duiven. De 17-398, inmiddels omgedoopt tot Mr.Bingo heb ik als ei gekregen van Klaas de Vries, hij is een zoon van een van Klaas zijn '312. Het vervolg was wat minder, vooral het gat tussen mijn eerst en tweede duif was te groot, toch vlogen er in de vereniging wel 5 van de 9 duiven in de punten en dat is natuurlijk niet slecht. Maar gezien het verloop van de vlucht ben ik zeker niet ontevreden. Vorig jaar heb ik vaak een mooie uitslag gemaakt maar de eerste prijs bleef vaak uit, die hebben we nu tenminste alvast op zak. Naast het succes was er ook nog een flinke tegenvaller. Toen de duiven op een na thuis waren miste mijn 16-500 nog. Deze doffer was als tweede getekende de mand ingegaan en heeft zich al enkele malen bewezen. Helaas is zijn bak nog steeds leeg en dat doet toch wel even pijn. De '500 is een zomerjong van 2016 en won als jaarling 3 kopprijzen en was daarmee 3x de snelste in de jaarlingencomp. in onze club. Hij is een zoon van mijn '11-683 X 'Jacoba' Dit seizoen verwachtte ik veel van hem en vorige week liet hij zich gelijk zien op Duiven en won hij in District 3 de 9e tegen 4465 duiven. Helaas is hij dus niet meer teruggekeerd van Gennep. Maar we moeten verder met de duiven die er nog zijn en die staan er na zaterdag alweer goed op. De weersverwachting ziet er ook niet slecht uit dus de verwachtingen zijn weer hooggespannen. 

Lees meer »

UPDATE!! Gennep V1

*Voor mijn gevoel duurde het al te lang voordat de duiven er waren, dus toch maar even op de Blauwband gekeken. Er stond net een duif van Wilco Nijenkamp op toen hier een duif boven het hok verscheen. Hij verspeelde geen seconde en drukte af op 13:37:59. Dat er drang achter zat was duidelijk zichtbaar. Hier in Urk een goeie tijd zoals het nu lijkt, het vervolg was echter zeer traag. Om 14:09 valt mijn tweede pas maar vandaag kreeg niemand ze aan een touwtje. Mijn eerst van vandaag was de een jaarling doffertje welke ik vorig jaar als ei van Klaas de Vries kreeg. Hij is een zoon van zijn topdoffer de '312. Als jong heb ik hem op de natour ingespeeld en vandaag laat hij dus gelijk zien dat hij uit het goede hout gesneden is.

 

*Goeiemorgen sportvrienden, vandaag de eerste officiële vlucht voor 2018. Hier zijn de hokken inmiddels weer geschrapt en is het klokje aangesloten. Gisteravond zijn er hier 10 doffers de mand ingegaan. Echter door een misverstand is de '939 Evert' niet over de antenne gegaan en dus staan er namens mij vandaag maar 9 duiven in concours. Als aangewezen moeten de '484 en de '500 de punten binnenhalen. Nu nog even wachten tot de zon er een beetje doorkomt zodat de duiven eruit kunnen. Ondanks de matig verlopen trainingsvlucht verwacht ik dat er vandaag toch wel entje op tijd kan vallen. Ze zagen er in ieder geval goed uit bij het inkorven. Iedereen veel succes gewenst....... 

Lees meer »

mislukte training

De eerste vitessevlucht staat voor de deur. Om de duiven nog even een extra training te geven had ik de doffers vanmorgen meegenomen naar mijn werk in Diemen. Ik was in de veronderstelling dat het vandaag redelijk weer zou worden dus zouden de duiven een mooi vluchtje krijgen. Maar in Diemen aangekomen was het donker en grauw weer. Nu kan ik ook niet te lang wachten met lossen omdat wij om 07:30 starten met werken. Dus toch maar de duiven eruit gedaan om 07:15, Karina zou rond 10:00 de klep van het hok weer dichtdoen. Toen ik thuiskwam stond de klep echter nog open, er kwam net nog een duif zei ze. ook miste er nog een jaarling die om 18:00 aan kwam zetten. Die had flink wat kilometers afgelegd en dat was hem ook aan te zien.  Het resultaat van deze training had dus duidelijk niet het effect wat ik ervan gehoopt had. De laatkomer zal ook morgenavond niet de mand ingaan en dus zal de reservedoffer zijn plaatsje in moeten nemen. Vanavond heb ik er nog maar een beetje extra energie in proberen te stoppen zodat ze wel met een volle tank richting Gennep kunnen vertrekken. Aan te weinig kilometers in de vleugels kan het zaterdag dus niet liggen en met de wind op de staart hoeft er ook geen zware arbeid verricht te worden. Wel moeten ze hun kompas goed hebben afgesteld. De jonge garde maakt het hier overigens ook goed. Deze krijgen iedere avond volle bak All in One en knoflook met Naturaline in de drinkpot. Vorige week kreeg ik nog twee mooie jongen van Klaas de Vries en heb ik nog 2 jongen van 'Jacoba; afgezet. Als deze jongen uitvliegen zal ik proberen er wat ritme bij de junioren in te brengen. Tot nu toe heb ik nog geen problemen met de jongen en dat hoop ik natuurlijk zo te houden.

Lees meer »