Sittard

Gepubliceerd op 11 juni 2018 om 20:58

Op de voorlaatste vitessevlucht vanuit Sittard werd hier weer een mooi resultaat neergezet. Met 10 duiven mee tegen 261 duiven werd het: 3e,4e,9e,22e,23e,33e. Doordat wij zelf een dagje weg waren met de kinderen wachtte mijn vader de duiven op en verzorgde buurman Harmen Brands (Brands -de Boer) mijn melding op de Blauwband. Zelf klokte Harmen de snelste duif in de club maar ook zelf ben ik zeker tevreden over het resultaat. De duiven die de kopprijzen binnenhaalden waren:

3e prijs: 14-339 duivin afkomstig van Klaas de Vries, zij was vorig jaar 3e asduif generaal en won o.a. de 1e Gennep tegen 1.419 duiven. Zij was pas voor de 3e keer dit jaar mee.

 

4e prijs: 16-484 Topdoffer uit kruising Klaas de Vries x Dirk Huizinga. Hij won dit jaar ook al de 4e Deurne tegen 21.072 duiven. hij werd ingemand op een aangepikt eitje. Bijzonder is dat de '484 al twee weken alleen op zijn eieren zit nadat zijn duivin achterbleef.

 

9e prijs: 14-560 'Jacoba' komt van Dirk Huizinga en werd vorig jaar 6e asduif natour in de afdeling. 

 

Geen reden om te klagen dus, een mooie vlotte vlucht met een mooi resultaat. Voor de dagfond liefhebbers werd het weekend een stuk taaier met alweer een uitgestelde vlucht waarop de duiven het behoorlijk moeilijk hadden. Onbegijpelijk vindt ik het wel dat er bij een uitgestelde lossing altijd zo geschopt wordt naar de principiële liefhebbers. Dat de zondagsregeling die de afdeling hanteert voor geen meter klopt snapt iedereen maar waarom niet met een voorstel naar de afdelingsvergadering gaan om dit te veranderen in plaats van iedere keer weer het bekende liedje oprakelen. De principiële liefhebbers hebben ook niet om deze regeling gevraagd. Jaren geleden telden zondagsvluchten niet voor de kampioenschappen maar ook dat riep weerstand op. Persoonlijk denk ik dat dat dit beste oplossing is voor iedereen, bij Frisia doen ze dit ook en ik denk tot ieders tevredenheid. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.