1e prijs Weert

16-1109484 'THE SPECIAL ONE'  (Klaas de Vries x Dirk Huizinga)

Tongeren  1/329 ;     2/   1.104

Deurne      1/510 ;     4/ 21.072

Chimay      1/200 ;     3/   2.766 ;  11/ 7.165

Weert         1/340 ;     2/   1.604

Tilburg       3 /1.410

Gennep     4 /1.419

Gennep     7 /1.530

Sittard       4/     261 ;   30/ 10.885

 

Weert; de voorlaatste vlucht van het seizoen. De omstandigheden waren goed maar toch was het verloop hier in de regio wat traag. Vooral in de kop van de uitslag grote verschillen. Ook ik moest te lang wachten op mijn tweede duif, daarna liep het wel goed door. Om 11;05 valt hier de ;484 op het dak van het huis en loopt vlot binnen. Vervolgens was het lang stil en ook in de buurt zag ik geen duiven vallen. Ook op de meldsite nog steeds geen Urker duiven op dat moment, later bleek alleen een duif van Jan en Hessel Ras een snellere tijd neer te zetten. In de club pakt 'The Special One' de overwinning met een voorsprong van maar liefst 8 minuten. Voor deze klasbak is dit geen toevalstreffer want hij bezorgt mij dit jaar al voor de derde keer de overwinning. Zijn totaal staat nu op 4 overwinningen. Ook op Chimay had hij dit jaar een ruime voorsprong, toen finishte hij 3 minuten eerder dan zijn broer. Ondanks dat het geen topuitslag werd zaterdag was de overwinning goed genoeg om de koppositie om het Natourkampioenschap te verstevigen. Met nog een vlucht voor de boeg hoop is op een mooie afsluiting van mijn duivenloopbaan. Daarvoor moeten we nog even een week scherp zijn want de concurrentie slaapt niet.

Lees meer »

Resultaat Deurne

"JACOBA''  rechtstreeks Dirk Huizinga

1e asduif natour samenspel F 2017

6e asduif natour Friesland '96 2017

10x top 10 in de club

1e Deurne 348 duiven

Op de tweede natourvlucht werd alweer de zesde overwinning behaald van dit seizoen. Met 6 overwinningen op 13 wedvluchten mag ik zeker niet klagen. Zaterdag was 'Jacoba' degene die als snelste finishte, kort daarachter viel Power Lady (339), zij bracht als aangewezen duif de punten naar huis. De doffers had ik geprobeerd wat extra te motiveren maar dit pakte verkeerd uit. Daar de doffers vorige week nog enkele kopprijzen pakten speelden ze nu een bijrol. Daar heb ik dus weer van geleerd. Maar het resultaat was er niet minder om; in de club tegen 348 duiven werd het 1,6,12,38 enz.. 6/10 en in Samenspel F2 tegen 1.613 duiven; 4,16,41 enz 8/10. Vandaag kreeg ik tevens de foto's binnen van Henk Storm die de duiven een tijdje geleden heeft vastgelegd voor de verkoop. Over het resultaat ben ik zeker tevreden. Binnenkort zal ik enkele foto's op de site plaatsen om de duiven voor te stellen maar eerst moeten ze nog even aan de bak. De strijd om het natour kampioenschap zal nog lastig genoeg worden, in Rayon Frisia zal de westelijke wind waarschijnlijk roet in het eten gooien maar in de afdeling hoop ik toch zo hoog mogelijk te eindigen. Verder was er zaterdag natuurllijk nog een geweldige overwinning van clubgenoot Jelle vd Heuvel met de snelste duif in de afdeling op Quievrain met een duif van onze Belgencompetitie, deze duiven zijn door enkele leden in Lier opgehaald. Dat zo'n duifje nu de overwinning pakt is natuurlijk geweldig.

Lees meer »

Goed resultaat

De eerste natourvlucht zit er weer op . in de strijd om het natour kampioenschap werd er een mooi resultaat neergezet. In kreeg 4 duiven tegelijk die elkaar even in de lucht hielden. In Samenspel F2 tekenden ze voor; 6e,7e,14e & 16 tegen 1530 duiven en met 8 van de 10 in de prijzen mag ik zeker niet klagen al was het gat tussen de vierde en vijfde duif wel wat groot. Mijn vier eerste duiven waren alle 4 bewezen duiven die dus weer een mooi resultaat aan hun erelijst mochten toevoegen. De eerste duiven waren;

 

*NL14-1506339  ‘Power Lady’  (Klaas de Vries) (zie foto)

1e Gennep 1.419 duiven, 2e Heusden Z. 320 duiven, 6e Gennep 1530 duiven, 3e Sittard 261 duiven, 3e Quievrain 493 duiven (13e tegen 3.493 duiven), 7e Weert tegen 246 duiven, 8e Tongeren tegen 188 duiven enz.

 

*NL16-1109484  ‘THE SPECIAL ONE’ (Klaas de Vries x Dirk Huizinga)

4e Deurne tegen 21.072 duiven!, 3e Chimay tegen 2.766 duiven (11e-7.165d.), 3e Tilburg tegen 1.410 duiven, 2e Tongeren tegen 1.104 duiven, 4e Gennep tegen 1.419 duiven , 7e Gennep tegen 1.530 duiven enz.

 

NL14-1518560 'Jacoba' 6e asduif natour afd. Friesland '96 in 2017 (Dirk Huizinga)

Duiven(T) 3e tegen 410 duiven, Chimay 3e tegen 200 duiven, Heusden.Z. 5e tegen 521 duiven,Gennep 5e tegen 304 duiven
Gennep 8e tegen 308 duiven, Weert 8e tegen 561 duiven, Tilburg 8e tegen 321 duiven
Sittard 9e tegen 261duiven, 14e Gennep tegen 1.530 duiven enz.

 

*NL16-1109473 ‘SPECIAL BLUE’ (Klaas de Vries x Dirk Huizinga) Volle broer '484

2e Chimay tegen 200 duiven (11e tegen 2766d), 5e Deurne tegen 510 duiven, 7e Morlincourt tegen 272 duiven, 13e Wijchen tegen 277 duiven, 13e Laon 228 duiven, 16e Gennep tegen 1.530 duiven enz.

 

Ik kreeg twee doffers en twee duivinnen voorop, mijn ervaring op nest is dat doffers eigenlijk net zo goed komen als duivinnen. Als de kwaliteit er is en de duiven zitten goed dan maakt de neststand eigenlijk niet veel meer uit. Al komen ze hier altijd wel beter op eieren of op grote jongen. Komende weken maar afwachten of de duiven de vorm door kunnen trekken want het kan natuurlijk ook zomaar weer anders zijn, want ook dat heb ik dit seizoen al ondervonden.

 

 

 

 

Lees meer »

Start Natour

Vanaf komend weekend start de natour weer en dat betekend dat ook de duiven hier dus weer de mand ingaan. Zaterdag staat Gennep op het programma en ondanks dat dit een 'babyvluchtje' is  moeten de duiven natuurlijk wel in goede doen aan de start verschijnen. Want ook op de korte afstand is er geen eer te behalen zonder een goed voorbereiding. En dat betekend hier dat de wekker weer wat eerder afging. Voordat ik om 05:50 vertrek zijn de duiven dan van het nest gehaald zodat ze hun behoefte in het hok doen en niet in de mand, dit ruikt namelijk niet echt fris in de auto. Na 10 min. stop ik ze dan in de mand en krab het hok schoon. Vervolgens water en voer klaarzetten zodat de duiven aan niets ontbreekt als ze terugkomen. Dit probeer ik 2 a 3 keer per week te doen om ze in de juiste conditie te houden. Ook trainden de duiven deze week in de namiddag opvallend goed, alleen waren er enkele duivinnen die na de training niet binnen wilden komen. Dit zijn duivinnen die een tijdje in bij de jonge duiven hebben gezeten en dus het ritme van trainen en vlot binnenlopen niet echt gewend zijn. Uiteindelijk dus eigen schuld omdat ik te lang gewacht heb voor dat ik de jongen aanleerde om vlot binnen te komen. Nu maar hopen dat ze zaterdag niet teveel tijd verspelen.

Verder ben ik momenteel druk bezig om van alle duiven een beschrijving en juiste stambomen te maken. Dit voor de verkoop over enkele weken. Hier zit nog wel een beetje werk in omdat ik belangstellenden toch van juiste informatie wil voorzien. Dit is ook een van de redenen dat ik wat minder actief op deze site was de afgelopen weken. Verder krijg ik nogal wat vragen van liefhebbers waarom ik straks op het nieuwe adres geen duiven meer neem. Natuurlijk heeft de verhuizing ermee te maken dat ik er een punt achter zet maar dat is lang niet het enige. Ik heb er al vaker aan gedacht omdat de duivensport best veel tijd vraagt als je de hobby serieus wilt beoefenen. Voor mijn werk ben ik gemiddeld 11,5 uur per dag de deur uit, in de avonduren moeten dan de duiven hun verzorging hebben en trainingen afwerken, daarnaast ben je in de weekenden  vaak aan huis gebonden. Met een opgroeiend gezin is dat soms toch best lastig, en daarom heb ik dus ook de keuze gemaakt om er na dit seizoen mee te stoppen. Ook de steeds toenemende roep om naar de zondag uit te wijken als vlucht dag baart mij zorgen. Ik heb het dan niet eens over berekeningen van kampioenschappen maar ik ben bang dat de zondagsrust voor principiële liefhebbers steeds meer onder druk komt te staan. Natuurlijk hebben we met zijn allen een geweldige hobby waar we veel plezier aan kunnen beleven. Maar na 23 jaar duivensport is het voor mij mooi geweest, voor het zover is wil ik natuurlijk wel proberen om de laatste vluchten nog even een paar mooie uitslagen neer te zetten. dus moeten de mouwen nog even opgestroopt worden. Mocht het resultaat tegenvallen dan hoef ik mezelf in ieder geval niets te verwijten.

Lees meer »

Gekoppeld

Terwijl de meeste liefhebbers nu volop bezig zijn met de jonge garde zijn hier de voorbereidingen begonnen om de duiven weer goed aan de start te krijgen op de natour. Sommige liefhebbers hebben hier helemaal niets mee maar zelf vindt ik het altijd mooie vluchten.  Dat er in onze vereniging een paar echte specialisten zitten maakt het ook extra aantrekkelijk.  De duiven zijn inmiddels weer gekoppeld en langzaam probeer ik ze weer een beetje aan het vliegen te krijgen al valt dit laatste nog een beetje tegen. Volgende week kunnen ze dan mee met de trainingsvlucht van de afdeling om te kijken hoe ze ervoor staan. Ik heb 10 duiven uitgezocht om de laatste vluchten af te werken, drie daarvan gaan dit jaar voor het eerst mee, de ander duiven hebben dit jaar al enkele kilometers in de vleugels. Hier komt dus weer wat actie op de hokken waar de meesten onder ons momenteel volvop aan de gang zijn met hun junioren. Clubgenoot Maarten Hakvoort maakte zaterdag een werelduitslag met zijn jonge duiven. Zoiets komt je natuurlijk niet aanwaaien, daar zit de nodige arbeid in. En dat is bij elke sport het geval; wil je winnen dan zul je er wat voorover moeten hebben. Hier heb ik wel respect voor al is het in de duivensport ook wel eens zorgwekkend. Als je mannen ziet als Koopman, Eijerkamp, Verkerk enz. dan heb ik daar toch mijn vraagtekens bij. Natuurlijk leveren deze mannen vakwerk af maar daar is voor de gewone melker niets tegen in te brengen. Maar dat zijn veranderingen in de sport waar waarschijnlijk niets aan gaat veranderen. Gelukkig valt dit in onze eigen omgeving nog mee. Iedereen veel succes met de jonge duiven vluchten die tot nu toe zeer goed verlopen.

Lees meer »

Vakantie

Na  twee weken vakantie in het Franse Normandië zijn we afgelopen weekend weer op onze vertrouwde stek terug. Terwijl mijn vader de verzorging van de duiven overnam konden wij met de kinderen genieten van de camping  met waterpark, mooie omgeving en natuurlijk werden er enkele gedenkplaatsen en musea bezocht die ons herinneren aan de invasie tijdens de tweede Wereldoorlog. Een mooie en indrukwekkende vakantie met natuurlijk mooi weer, maar dat hebben we overal op dit moment. Ook tijdens de vakantie probeer ik altijd een beetje op de hoogte te blijven van de aankomsten van de duiven. En voor zover ik heb begrepen zijn de verliezen met de jonge duiven tot nu toe uitgebleven en dat is natuurlijk super. Hier staat alles even op een rustig pitje. Voordat we vertrokken heb ik de duiven uitgeselecteerd en de schuifdeur open gelaten. Voor mijn vader  was het dus alleen een kwestie van iedere dag 2 drinkpotten met vers water en wat voer erin. Op de vloer had ik kattenbakkorrels maar die zal ik er  vanavond uithalen. Ook zal ik dan mijn Special Forces voor de natour weer op de bakken zetten. Deze mogen straks nog een keer hun mouwen opstropen. De jonge duiven worden niet meer gespeeld en komen ook niet meer buiten, deze mogen in afwachting tot de verkoop lekker gaan ruien.  Voor belangstellenden: het hok mag eind oktober gratis opgehaald worden incl. broedbakken en loketkasten. De buitenbetimmering moet hier en daar wel vervangen worden. Afmeting 3.7 x 2,0 verdeeld in 2 afdelingen.

Lees meer »

Mooie afsluiter

Chimay, de laatste midfondvlucht van het jaar 2018. Een vlucht die ik niet snel zal vergeten. De weersverwachtingen waren goed dus wou ik er nog een extra schepje bovenop doen. Dus gingen de duiven vorige week iedere ochtend de mand in voor een retourtje Diemen. Het kost wat extra energie maar de duiven betaalden het zaterdag dubbel terug. Mijn '484  viel als eerste en als deze klasbak mijn eerste duif is dan weet ik dat het goed zit. Na een klein gaatje volgde zijn broer de '473. niet veel later valt Jacoba. In de club werd het 1,2,3,9,20,43,57  (7/9) De '484 pakt in de afdeling de 11e tegen 7.175 duiven, eerder dit jaar vloog hij ook al een eerste en toen was hij in de afdeling 4e tegen 21.072 duiven. De '484 en de '473 zijn zonen van de '572 (Klaas de Vries x Alissa (Dirk Huizinga)  Beide doffers laten geregeld hun kwaliteiten zien maar de '484 is toch wel de beste van de twee.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Zijn palmares tot nu toe:                                                                                                                                                                                          Deurne 1e/ 501 d. (4e /21.072 d. Afdeling 11)                                                                                                                                                 Tongeren 1e/ 329 d. (2e/ 1104 d Samenspel F2.)                                                                                                                                           Chimay 1e/ 200 d. ( 3e/ 2766 d. District & 11e / 7.165 d Afdeling 11)                                                                                                             Tilburg 3e /1410 d. Samenspel F2
Gennep 4e /1419d. Samenspel F2
Sittard 4e/261d. (30e van 10.885 d. Afdeling 11)
Heusden Z. 6e /521
Heusden Z. 10e /495
Weert 14e /346

In de club werd voor de 5e keer dit jaar goud gepakt op 11 vluchten (Vitesse en midfond) Voor de oude duiven zit het er voorlopig even op. Maandagavond zijn ze op de foto gezet door Henk Storm. Na een korte rustperiode mogen ze op de natour voor de laatste keer aan de bak. Ook zijn de eerste duiven alweer uitgeselecteerd. Ik wil straks in de verkoop dan ook alleen maar duiven aanbieden die voor de koper van meerwaarde zal zijn. Dat zijn hoofzakelijk de beste vliegduiven met enkele jongen uit deze duiven. Vanaf volgende week begint mijn vakantie en dan is het tijd voor andere dingen dan duiven,  en dat is ook wel een goed.

 

Lees meer »

laatste midfond

Hier hadden de duiven afgelopen weekend alleen de trainingsvlucht op het programma hadden staan die overigens zeer vlot verliep. Donderdag mogen ze alweer de mand in voor de laatste midfondvlucht van het seizoen. De weersverwachtingen zien er zaterdag goed uit dus hoop ik op een mooie afsluiter. Hoeveel er meegaan is nog even afwachten omdat enkele een duivin nog niet gelegd heeft. Een  duif inmanden die een ei moet gaan leggen lijkt me niet echt diervriendelijk. Zoals het nu lijkt zullen het er dus 9 worden. En dan natuurlijk hopen op een vroege lossing . s'Middags hopen wij met onze familie namelijk ons 12,5 jarig huwelijks jubileum te vieren en als het een beetje meezit zijn de duiven dan gewoon weer thuis. Afgelopen weekend heb ik natuurlijk wel de verrichtingen van de duiven op Bourges gevolgd en dan zie je toch weer dat heel veel duiven onder zulke omstandigheden afhaken. Gebr. Ras en Klaas de Vries pakten enkele mooie kopduiven, van harte. Ook Team Koopman haalde weer geweldig uit maar dat is natuurlijk geen vergelijking meer met een gewone hobbyist. Jammer voor de sport dat er steeds meer van zulke hokken komen, al blijft het natuurlijk vakwerk. Zelf heb ik ondertussen een kleine selectie gemaakt van de duiven die in oktober in de verkoop komen. Volgende week zulle deze door Henk Storm worden vastgelegd, en dan moet natuurlijk van iedere duif een goede beschrijving komen. Voorlopig werk genoeg dus.  

Lees meer »

duiven vrij weekje

Momenteel staan de duiven hier even op een lager pitje. Doordat we een andere woning hebben gekocht en onze eigen woning bijna verkocht is heb ik besloten om de duiven na dit seizoen van de hand te doen. Deze zullen in oktober verkocht worden op www.duiven.net Voor het zover is moet er eerst nog het een en ander geregeld worden, zo moeten de stambomen in orde gemaakt worden en moeten de duiven op de foto. Ook de aankoop van onze nieuwe woning en de verkoop van onze huidige woning slokt de nodige tijd op. Bij de vliegduiven had ik nog 9 mooie jongen liggen die ik allemaal binnen 1 dag heb kunnen verkopen. Deze zijn voor een zacht prijsje weggegaan naar Zeeland, Urk en Belgie. Hopelijk hebben de kopers er succes mee.  En dan hebben we natuurlijk nog gevlogen afgelopen weekend. Laon was een pittige dobber en ook hier kwamen ze niet super. Mijn eerste was de '473, hij won in de club de 13e prijs tegen 228 duiven. Gelukkig geen verliezen en dat is in deze fase ook al winst. De oude duiven hebben deze week een rustig weekje en zullen vrijdag de mand ingaan voor de trainingsvlucht. Volgende week mogen ze dan hun laatste midfondvlucht afwerken en later dit jaar nog de natour. De jonge duiven zullen niet meer gespeeld worden. het was de bedoeling om ze in te spelen op de natour aar dat heeft geen zin meer. Deze zullen geselecteerd worden en de jongen uit de beste vliegduiven gaan dan mee in de verkoop. Natuurlijk vind ik het jammer om met de sport te stoppen, na toch alweer 23 jaar. maar soms moet je keuzes maken en dan zijn duiven nu eenmaal niet het belangrijkste. Maar eerst gaan we nog proberen dit seizoen nog een paar mooie resultaten te behalen en natuurlijk te genieten van de duiven.

Lees meer »

Vitessekampioen

 

 

 

 

DE 065;

  • 1e Weert 279 duiven/ 2e tegen 12.322 duiven
  • 1e Sittard 226 duiven/ 3e tegen 905 duiven
  • 22e Sittard 466 duiven

Afgelopen zaterdag werd hier door een mooie prestatie van mijn '065 het Vitesse kampioenschap in de wacht gesleept. Om 09:19 viel hij hier op de klep en in de club was deze tijd ruim genoeg voor de overwinning. Hij had zelfs 4 minuten voorsprong op de nummer twee. De '065 werd ingekorfd op een jong van 10 dagen en dat heeft hem blijkbaar voldoende gemotiveerd. In Samenspel F2 werd hij 3e tegen 905 duiven. Eerder vloog dit talentje al een 2e op Weert tegen 12.322 duiven. In de club pakte hij zaterdag dus zijn 2e overwinning in dit seizoen. De '065 is een wat schuw doffertje wat ik in de zomer van 2017 van Klaas de Vries kreeg. Als jong is hij ingespeeld op de natour en drukt nu aardig zijn stempel. Mede dankzij dit doffertje werd ik:

1e onaangewezen Vitesse PV Tot Weerziens

1e onaangewezen Vitesse Samenspel F

1e onaangewezen Vitesse Samenspel NOP/Urk

5e onaangewezen Vitesse Friesland '96

Met telkens 10 duiven mee won mijn eerste duif de volgende prijzen:

  • Gennep 1e tegen 488 duiven/  1e rayon Frisia 1.963
  • Deurne 1e tegen 510 duiven/ 4e afdeling Friesland tegen 21.072
  • Weert 79e tegen 485 duiven
  • Sittard 22e tegen 466 duiven
  • Weert 1e tegen 279 duiven/ 2e afdeling Friesland tegen 12.322 duiven
  • Sittard 3e tegen 261 duiven,  13e tegen 1009 duiven Samenspel F2
  • Sittard 1e tegen 226 duiven, 3e tegen 905 duiven Samenspel F2

 

Op de 3e en de 4e vlucht na ging het super, al had het prijspercentage zaterdag met 3 van de 10 beter gemoeten maar het ging om die ene duif, en die was er. Het verloop van de vlucht was natuurlijk ook niet echt wat je van een Vitesse vlucht verwacht.  Donderdag gaan ze weer de mand in voor de midfondvlucht vanuit Laon. En met nog twee midfondvluchten voor de boeg zit het er hier al weer bijna op voor de oude duiven. Natuurlijk staan er nog genoeg vluchten op het programma maar ik heb de keuze gemaakt om me op de korte vluchten toe te leggen en zolang dat goed gaat houden we dat zo.

 

 

 

Lees meer »

Grootmeesters!

Vorige week werd er hier een mooi resultaat behaald op Morlincourt. Dit leverde een mooie top 10 notering op bij Grootmeesters in het Spoor de Kampioenen. In de vereniging werd het tegen 242 duiven:  7e,8e,15e,22e,29e,64e en 79e (10/7)  Vanavond zijn dezelfde duiven weer de mand ingegaan als vorige week voor de laatste vitessevlucht. Het vliegseizoen met de oude duiven gaat hier alweer richting het eind daarna volgt er een korte 'rustperiode' om vervolgens er op de natour weer tegen aan te gaan. De oude duiven zitten nu op jongen van ongeveer 10 dagen. Na deze ronde zullen ze nog een keer op eieren komen maar zullen er geen jongen meer worden grootgebracht. Iedereen veel succes ......

Lees meer »

Morlincourt

Vandaag weer eens een vlucht met een mooie vroege lossing op zaterdag. Gisteravond zijn er hier 10 duiven de mand ingegaan. De meeste duiven zitten nu op jongen van een week. Bij het inkorven zagen de duiven er goed uit en omdat ze ook vorige week goed afkwamen had ik er wel vertrouwen in. Op 12:02 valt hier de '473, kort daarachter valt Evert. De tijden zijn niet steenvroeg maar we kunnen er mee door herder kwamen de duiven goed af en inmiddels is alles weer thuis.  Mijn eerste duif is een volle broer van mijn '484 en vloog eerder dit jaar al een 5e, mijn 2e duif komt van Evert vd Horst en is ook een van mijn betere duiven. Vanavond zullen we zien wat het allemaal waard is.

Lees meer »