Natourkampioen Samenspel F

Gepubliceerd op 28 september 2018 om 19:56

Evert  4e Asduif Natour 2018

Evert is een doffer met een geweldig oog en uitstraling. Als jong heb ik deze doffer gehaald bij Snelheidskampioen; Evert van der Horst. Zowel zijn vader als zijn moeder zijn kleinkinderen van het superkoppel; Zoon Action Man x Dochter Lucky. Zijn vader komt uit samenkweek met The New Jubb van Maarten Hakvoort, deze topkweker werd gekoppeld aan wonderduivin Evie die later door Henk Scheffel is gekocht. Naast een geweldige afstamming heeft Evert ook een mooie prestatielijst met o.a. 4e Asse Zellik tegen 1.114 duiven, 8e Gennep tegen 492 duiven, 8e Morlincourt tegen 242 duiven, 9e Weert tegen 497 duiven enz.

Het seizoen is weer voorbij, vorige week de laatste vlucht gehad vanuit Sittart en dus mogen de duiven aan de rui gaan beginnen.

Hier was het resultaat op de laatste vlucht niet zoal ik het graag voor ogen zag, Maarten Hakvoort passeerde mij daardoor in de strijd om het natour kampioenschap binnen de club. In de afdeling hebben we een aftrekvlucht en omdat de eerste drie natourvluchten vlekkeloos werden afgewerkt resulteerde dit in de volgende kampioenschappen: 1e Natour onaangewezen Samenspel F en 4e Natour onaangewezen Friesland '96. Toch een mooi eindresultaat na een toch al geweldig vlieg seizoen met 7x de eerste prijs in de vereniging op 15 vluchten. En dat met een ploeg van maar 10 vliegduiven die het hele jaar op nest zitten. Dit ploegje vloog; 1,1,1,1,1,1,1,2,3,3,3,4,4,4,5,6,7,7,8,9,9,10 (22x top 10) Over alle vluchten werd een prijspercentage van gemiddeld 50% behaald.

Na een drukke periode waarin ik veel tijd heb gestoken in het invoeren van alle gegevens van de stamkaarten en beschrijvingen van de duiven volgt de veiling vanaf maandag 1 oktober op www.duiven.net/verkoop. 

Na een mooi seizoen kan ik toch niet ontkennen dat deze laatste vlucht voor mij toch wel wat vreemd aanvoelde, natuurlijk blijft het jammer om afscheid te nemen van je duiven die toch veel gebracht hebben. Vooral na de inbreng van duiven van Klaas de vries en Dirk Huizinga zijn de prestaties hier omhoog geschoten. Niet alleen goede duiven maar ook een goed systeem is belangrijk voor goede resultaten. dat een goed sysyteem niet persee duur hieft te zijn heb ik zelf ook ondervonden. Ook hier is de afgelope jaren van alles geprobeerd; Prange Suppe, Entrodex, Tollyamin Forte, medische schema's gevolgd van vd Sluis en De Weerd enz. Afgelopen anderhalf jaar hebben de duiven hier echter 1x een geeltablet gehad en voor de rest zat er knoflook in het water met 2x per week Naturaline. Simpel en effectief, doe er je voordeel mee, al is vasthouden aan een systeem wel makkelijker als de duiven goed presteren natuurlijk.

 

** Topduiven aangepast**

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb