Gefaald!

Een klap komt het hardst aan als je hem niet ziet aankomen. Dit mocht ik afgelopen zaterdag ondervinden. Wat en mooie waaier vanuit Weert zou worden liep uit op een tegenvaller. De dag begon goed, hier op Urk scheen het zonnetje en de duiven gingen er vroeg uit. Van vroege lossingen ben ik altijd een voorstander, dan blijft er nog tijd over voor het gezin en gaat niet de hele dag om duiven. Met 10 kleppers in de strijd die de afgelopen weken hadden bewezen in goede doen te zijn zou dit klusje wel even geklaard worden. Toen ik rond 09:38 de eerste duiven over zag komen tikten de minuten weg, toen het tegen 10:00 liep begon ik toch echt te twijfelen of mij duiven wel gelost waren. Enkele seconden voor 10:00 valt hier de eerste op de klep. In de vereniging goed voor de 79e prijs tegen 485 duiven. De tweede duif laat vervolgens te lang op zich wachten om nog aanspraak te maken op een plaats op de uitslag. daar zit je dan; als een verslagen boxer op je eigen achterstraatje. Hoe kon dit nu gebeuren? Juist nu de duiven me zo aanstonden. Genoeg vragen, het antwoord zal ik echter nooit krijgen. vervolgens zijn we met de kinderen naar het zwembad vertrokken; even geen duiven voor de rest van de dag. Toch blijf je er wel mee bezig, hoe pak je de draad weer op. De oude duiven hebben hier in augustus 2017 voor het laatst een geelkuur gehad. Mijn doel is om deze lijn door te trekken en niet van mijn plan af te wijken na een slechte vlucht. Enkele jaren geleden was een kuurtje geven na een slechte vlucht voor mij zelfsprekend. maar nooit heb ik een goede uitslag gehad na het geven van antibiotica.  Momenteel moeten ze het hier doen met Naturaline, Forte Vita en 4 dagen per week knoflook in het water. Door het opbouwen van de natuurlijke weerstand hoop ik de duiven in vorm te krijgen en niet door toedienen van antibiotica. Gaat het volgende week weer slecht dan wordt het natuurlijk lastig. Komende week is er weer een herkansing, ik ben er weer klaar voor en de duiven ook. Minder als vorige week kan haast niet. Van het zoeken naar een excuus wordt je niet beter, vasthouden aan zekerheden en door naar de volgende vlucht.

Lees meer »

Koningsdag

Vandaag een dagje vrij i.v.m. koningsdag. Vanmorgen ben ik er wel op tijd uitgegaan om de duiven te voeren. Op zo'n vrije dag wil ik toch zo veel mogelijk voor de duiven het gebruikelijke ritme aanhouden. Doordat het weer me s'morgens wat tegenstond heb ik de duiven afgelopen week niet meegenomen naar het werk. Wel heb ik ze woensdagmiddag op 10 km gelost en de duivinnen klaargezet om het weduwschap aan te leren. Voor de rest moeten we het morgen maar weer afwachten wat de vlucht ons brengt. vanavond gaan er weer 10 de mand in met de broers, de '484 en de '473 als aangewezen duiven. de weersverwachting is redelijk goed dus dat zal geen probleem zijn. De duiven zien er verder goed uit dus ze moeten in staat zijn een mooi resultaat neer te zetten. Ik hoop met de oude duiven dit jaar een top 10 plaats bij Grootmeesters in het Spoor te scoren. Niet gemakkelijk, maar wel een mooie uitdaging. Volgens GJB moet je hiervoor 'gebruiker' zijn maar misschien dat het mij lukt zonder. Iedereen alvast veel succes..

Lees meer »

Mooi resultaat

Afgelopen zaterdag werd hier een mooie prestatie neergezet vanuit Deurne.  In de vereniging werd het tegen 510 duiven: 1e,5e,23e,46e,93e,142e,162e  /  70% met 2 mooie kopduiven. Mijn eerste duif was mijn aangewezen; de '484 gevolgd door zijn broer, de '473. Deze doffers komen uit het beste van Klaas de Vries en Dirk Huizinga. Ook de ouders van deze twee doffers weten wat kopvliegen is. Zo werd de moeder asduif natour van de afdeling, de vader ben ik helaas verspeeld maar ook dat was zeker geen slechte. De '484 heeft al een serie kopprijzen binnengehaald. Vorig jaar als jaarling begon hij goed maar zakte ver terug. Ik heb hem toen ingehouden omdat ik bang was hem te verspelen. Zaterdag liet hij zijn klasse weer zien, en pakte de 4e plaats in de afdeling tegen 21.072 duiven. Een mooie prestatie, natuurlijk was de wind gunstig voor Urk maar op zo'n moment moet je er wel staan. De start van het seizoen is hier in ieder geval boven verwachting. Het doel is hier om met een beperkt bestand zo goed mogelijk te presteren en tot nu toe lukt dat aardig. Ook de jonge duiven doen het momenteel goed, er zitten er nu 20 en vanaf deze week ben ik begonnen met verduisteren. Ze krijgen dagelijks knoflook in het water en tot nu toe redden ze zich er prima mee. Ook herintreder Cees Loosman draaide zijn duiven die hij hier vorig jaar haalde goed. Van zijn 13 ingekorfde duiven kropen er 3 hier uit het ei, en dat waren zaterdag ook zijn eerste drie duiven. Ook daar kan ik van genieten, als iemand anders succes met je duiven heeft is toch een teken dat het met de kwaliteit wel goed zit. Rest mij nog Willem Post te feliciteren met zijn mooie overwinning.

Lees meer »

Deurne UPDATE!!!!!!!!

** Om 12:12 valt hier de '484 als een steen naar beneden. 2 min. later valt zijn broer op de klep. De tijd van de '484 lijkt zeer goed. Met deze wind zitten we hier in Urk natuurlijk heel gunstig maar dan moet je het nog wel waarmaken. De '484 komt uit een kruising Klaas de Vries x Dirk Huizinga. Zijn afstamming staat bij kopje 'Topduiven' Voor deze klepper is het dan ook niet de eerste keer dat hij vroeg op de klep valt. Het was hier een mooi vluchtje zonder verliezen. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

**Goeiemorgen, vandaag de 2e vitessevlucht vanuit Deurne. Voor mij een afstand van ongeveer 135 km. Gisteravond zijn er hier 10 doffers de mand ingegaan, in de club kwam het totaal op 510 duiven. Als aangewezen duiven heb ik de '484 en 'Evert 939' ingevoerd om de punten binnen te halen. Meestal heb ik 2 vaste aangewezen duiven maar door het achterblijven van de '500 zal 'Evert' zijn plaats vandaag innemen.Vandaag zijn de weersomstandigheden geheel anders dan vorige week. Waar vorige week geen zonnetje te zien was hebben we deze week een mooi voorproefje van de zomer gehad. Maar ondanks het mooie weer verwacht ik ook vandaag geen gemakkelijk vluchtje. Duiven hebben het toch altijd lastig met oostelijke wind. Om de luchtwegen vrij te maken heb ik de duiven afgelopen woensdag een druppel S.A.S gegeven, maar de druppels trokken snel weg dus dat is een goed teken. S.A.S is een natuurlijk middel op basis van etherische oliën en met een NO wind op de kop zal het geen kwaad kunnen dacht ik. Verder heb ik ze woensdag nog een keer meegenomen naar Diemen voor wat extra trainingskilometers. Het enige wat we nu nog kunnen doen is wachten op een vroege duif. Iedereen veel succes.......

Lees meer »

Mr.Bingo

Mr. Bingo (links) met zijn duivin

De eerste Vitessevlucht zit er al weer op. De zonnige perioden die werden aangegeven bleven dus moesten de duiven onder een gesloten wolkendek de weg naar huis zien te vinden. Dat de duiven hier de nodige moeite mee hadden bleek wel uit het verloop van de vlucht. Mijn eerste doffer die zich zaterdag melde was de 17-398. Hij won in de club de eerste met 5 min. voorsprong tegen 488 duiven. Ook in Rayon Frisia West was hij de snelste van 1963 duiven. In Samenspel F2 was alleen Riekelt en Jannie Brands sneller en moest ik genoegen nemen met de tweede plaats tegen 2076 duiven. De 17-398, inmiddels omgedoopt tot Mr.Bingo heb ik als ei gekregen van Klaas de Vries, hij is een zoon van een van Klaas zijn '312. Het vervolg was wat minder, vooral het gat tussen mijn eerst en tweede duif was te groot, toch vlogen er in de vereniging wel 5 van de 9 duiven in de punten en dat is natuurlijk niet slecht. Maar gezien het verloop van de vlucht ben ik zeker niet ontevreden. Vorig jaar heb ik vaak een mooie uitslag gemaakt maar de eerste prijs bleef vaak uit, die hebben we nu tenminste alvast op zak. Naast het succes was er ook nog een flinke tegenvaller. Toen de duiven op een na thuis waren miste mijn 16-500 nog. Deze doffer was als tweede getekende de mand ingegaan en heeft zich al enkele malen bewezen. Helaas is zijn bak nog steeds leeg en dat doet toch wel even pijn. De '500 is een zomerjong van 2016 en won als jaarling 3 kopprijzen en was daarmee 3x de snelste in de jaarlingencomp. in onze club. Hij is een zoon van mijn '11-683 X 'Jacoba' Dit seizoen verwachtte ik veel van hem en vorige week liet hij zich gelijk zien op Duiven en won hij in District 3 de 9e tegen 4465 duiven. Helaas is hij dus niet meer teruggekeerd van Gennep. Maar we moeten verder met de duiven die er nog zijn en die staan er na zaterdag alweer goed op. De weersverwachting ziet er ook niet slecht uit dus de verwachtingen zijn weer hooggespannen. 

Lees meer »

UPDATE!! Gennep V1

*Voor mijn gevoel duurde het al te lang voordat de duiven er waren, dus toch maar even op de Blauwband gekeken. Er stond net een duif van Wilco Nijenkamp op toen hier een duif boven het hok verscheen. Hij verspeelde geen seconde en drukte af op 13:37:59. Dat er drang achter zat was duidelijk zichtbaar. Hier in Urk een goeie tijd zoals het nu lijkt, het vervolg was echter zeer traag. Om 14:09 valt mijn tweede pas maar vandaag kreeg niemand ze aan een touwtje. Mijn eerst van vandaag was de een jaarling doffertje welke ik vorig jaar als ei van Klaas de Vries kreeg. Hij is een zoon van zijn topdoffer de '312. Als jong heb ik hem op de natour ingespeeld en vandaag laat hij dus gelijk zien dat hij uit het goede hout gesneden is.

 

*Goeiemorgen sportvrienden, vandaag de eerste officiële vlucht voor 2018. Hier zijn de hokken inmiddels weer geschrapt en is het klokje aangesloten. Gisteravond zijn er hier 10 doffers de mand ingegaan. Echter door een misverstand is de '939 Evert' niet over de antenne gegaan en dus staan er namens mij vandaag maar 9 duiven in concours. Als aangewezen moeten de '484 en de '500 de punten binnenhalen. Nu nog even wachten tot de zon er een beetje doorkomt zodat de duiven eruit kunnen. Ondanks de matig verlopen trainingsvlucht verwacht ik dat er vandaag toch wel entje op tijd kan vallen. Ze zagen er in ieder geval goed uit bij het inkorven. Iedereen veel succes gewenst....... 

Lees meer »

mislukte training

De eerste vitessevlucht staat voor de deur. Om de duiven nog even een extra training te geven had ik de doffers vanmorgen meegenomen naar mijn werk in Diemen. Ik was in de veronderstelling dat het vandaag redelijk weer zou worden dus zouden de duiven een mooi vluchtje krijgen. Maar in Diemen aangekomen was het donker en grauw weer. Nu kan ik ook niet te lang wachten met lossen omdat wij om 07:30 starten met werken. Dus toch maar de duiven eruit gedaan om 07:15, Karina zou rond 10:00 de klep van het hok weer dichtdoen. Toen ik thuiskwam stond de klep echter nog open, er kwam net nog een duif zei ze. ook miste er nog een jaarling die om 18:00 aan kwam zetten. Die had flink wat kilometers afgelegd en dat was hem ook aan te zien.  Het resultaat van deze training had dus duidelijk niet het effect wat ik ervan gehoopt had. De laatkomer zal ook morgenavond niet de mand ingaan en dus zal de reservedoffer zijn plaatsje in moeten nemen. Vanavond heb ik er nog maar een beetje extra energie in proberen te stoppen zodat ze wel met een volle tank richting Gennep kunnen vertrekken. Aan te weinig kilometers in de vleugels kan het zaterdag dus niet liggen en met de wind op de staart hoeft er ook geen zware arbeid verricht te worden. Wel moeten ze hun kompas goed hebben afgesteld. De jonge garde maakt het hier overigens ook goed. Deze krijgen iedere avond volle bak All in One en knoflook met Naturaline in de drinkpot. Vorige week kreeg ik nog twee mooie jongen van Klaas de Vries en heb ik nog 2 jongen van 'Jacoba; afgezet. Als deze jongen uitvliegen zal ik proberen er wat ritme bij de junioren in te brengen. Tot nu toe heb ik nog geen problemen met de jongen en dat hoop ik natuurlijk zo te houden.

Lees meer »

Eerste trainingsvlucht UPDATE!!

**UPDATE. 09-04 De eerste trainingsvlucht hebben we weer achter de rug. Het resultaat was goed genoeg om met vertrouwen naar de eerste vitessevlucht toe te leven. In de club klokte Juriaan Romkes de snelste duif en ook Johannes Nentjes kreeg ze goed naar huis. Zelf mag ik met de 3e en 4e plek en een prijspercentage van 60% terug kijken op en geslaagde training. Ondanks dat het verloop niet regelmatig was waren er gelukkig geen verliezen. Wel waren er enkele ervaren duiven die voor hun doen toch wat tegenvielen. Maar het seizoen is nog lang dus ze hebben nog tijd genoeg om zich te bewijzen. Voor Gennep zullen er 10 doffers worden klaargemaakt, 1 blijft thuis als reserve. Mocht er de komende weken een duif tegenvallen of achterblijven dan kan ik de reserve doffer in passen.

 

De eerste trainingsvlucht zit er weer op. Gisteravond zijn er hier 10 duiven over de antenne gegaan en 1 als vrachtduif. Om 10:30 werden de duiven gelost in Duiven met geweldig mooi weer (Je mocht willen dat we dit iedere zaterdag hadden) Toen ik nog even in het hok bezig was om de duivinnen op te sluiten hoorde ik buiten duiven vliegen. Toen ik het hok uit kwam zaten er twee doffers op het hok, de '500 en de17-414. Deze twee blauwbanders komen allebei uit 'Jacoba' (6e duifkamp. natour van de afdeling in 2017) Na enige aarzeling liepen ze binnen op 11:16. Geen slechte tijd denk ik al zijn er nog niet al te veel meldingen. Het vervolg is niet geweldig maar ondertussen zijn ze op 1 na toch allemaal weer thuis. In ieder geval geeft het vertrouwen voor het komende seizoen. Later meer...........

Lees meer »

Trainingen

Boven mijn vorige nieuwsbericht stond 'puntjes op de i' Een van de onderdelen die hieronder vallen is ervoor te zorgen dat de duiven met een goede conditie aan de start verschijnen. Gelukkig waren de weersomstandigheden afgelopen weekend goed genoeg om de duiven een paar kilometers te laten maken. Vrijdag waren we in Kampen geweest om bij onze oudste zoon Wouter te gaan kijken, hij was daar aanwezig met het Zeekadettenkorps om deel te nemen aan de vlootschout tijdens Sail Kampen. Voor hem een mooie belevenis en voor mij een mooie gelegenheid om de duiven in het juiste ritme te krijgen. Toen wij echter in de namiddag thuis waren ontbraken er nog 2 van de 11 doffers. Gelukkig kwamen deze rond 19:00 alsnog terug maar dat het kompas nog niet op scherp staat was dus wel duidelijk. Zaterdagmiddag heb ik ze nog gelost in Emmeloord en toen waren ze wel vlot thuis. Misschien dat als het weer komende week een beetje meezit dat ik ze nog een keer een extra training kan geven voordat ze vrijdag de mand ingaan voor de eerste trainingsvlucht met de afdeling. Vooral voor de zomerjongen van vorig jaar vind ik het wel belangrijk dat deze goed ingespeeld aan het seizoen beginnen. Al blijven die korte trainingsvluchtjes altijd wel een risico want je wil natuurlijk ook geen duiven kwijtraken voordat het seizoen begint. Enkele duivinnen hebben hier inmiddels alweer gelegd, ik denk dat ik aan het eind van de week de duiven op weduwschap zet. Vanaf dan zal het allemaal wat strakker gaan, nu is het nog een beetje speels. Dat merk ik vooral met binnenkomen, de duiven lopen dan nog wat achter elkaar aan te jagen en dat moet er uit voor de eerste puntenvlucht maar we hebben nog twee weken dus dat moet goed komen.

Lees meer »

Puntjes op de i

Nog even en dan gaat het hier echt beginnen. Over twee weken en dan moeten de duiven er echt klaar voor zijn. Hier zijn de duiven afgelopen weekend weer gekoppeld om nog een keer op eieren te komen. Een week voor de eerste officiële vlucht zal alles op weduwschap komen te staan. Vorig jaar toen ik het hele seizoen op nest speelde waren het juist de duivinnen die de punten naar huis brachten. mat name Alissa, Jacoba en de '339 deden het goed. Deze drie dames waren alleen al goed voor de 1e,3e,4e,4e,6e,6e,7e,7e en 8e prijs. Nu maar hopen dat er bij de doffers enkele talentjes zitten die dit opvangen. De dames komen dan weer in actie op de natour of indien de prestaties van de doffers tegenvallen heb nog de optie om weer op nest te gaan spelen.  Maar voorlopig ga ik ervan uit dat ook de kwaliteit van de toekomstige weduwnaars hoog genoeg is om enkele leuke resultaten neer te zetten. Nu zitten er wel een aantal zomerjongen bij en mijn ervaring is dat die vaak nog wat wisselvallig presteren als jaarling, maar ook hier tegenover staan weer enkele ervaren kleppers die de kar moeten trekken. Afgelopen maandag heb ik ze gelapt op 8km en toen waren ze voor mij thuis. Als het weer een beetje meezit dan zullen ze volgende week nog een keer een kleine training afleggen. dat is wel weer een voordeel van weduwschap, in tegenstelling tot nestduiven hoeven die niet wekelijks getraind te worden. De duiven hebben hun enting tegen paramixo inmiddels gehad en ook zijn ze behandeld met Para-boost Control. Voor de rest is het rustig toewerken naar de eerste krachtmeting, dan moet de cirkel rond zijn en tellen excuses niet meer.

Lees meer »

Doelstelling voor 2018

Met het nieuwe vliegseizoen voor de deur is de vraag altijd wat de verwachtingen zijn. Deze hebben vaak te maken de voorbereiding op het seizoen, verloop van het winterseizoen en natuurlijk de resultaten van vorig jaar. Ook hier zijn er natuurlijk verwachtingen voor komend seizoen. Vorig jaar ging het hier heel goed, ik richt me hoofdzakelijk op de Vitesse ,midfond en natour. Op al deze onderdelen werd ik in de club 2e achter Maarten Hakvoort die ook een heel goed seizoen draaide. Op deze vluchten draaide ik 2x niet mijn eerste duif binnen de top 10, deze klasseerden zich er toen net buiten (2x 13e) Met een kleine ploeg niet slecht vind ik zelf. Gezien de tijd die ik heb om in de duiven te steken denk ik dat de prestaties van vorig jaar evenaren het hoogst haalbare is. Wel hoop ik op meer eerste prijzen, vorig seizoen zat ik er vaak dicht bij maar won uiteindelijk maar 1x goud. Dit was dan wel de snelste van Samenspel F2 tegen 1419 duiven. Natuurlijk hoop je dat het ieder jaar iets beter gaat maar je moet ook reëel zijn. Met een kleine vliegploeg (10 weduwnaars) een jong gezin en lange werkdagen kun je niet verwachten dat je wekelijks met de top meedraait. Dit is ook niet erg, ik ben al tevreden als ik iedere week een leuke uitslag kan neerzetten. Ook heb ik dit jaar er bewust voor gekozen het wat rustiger aan te doen voor wat betreft de duiven. Zo doe ik dit jaar niet mee aan de jonge duivenvluchten en houd ik maar ongeveer +/- 25 jonge duiven, deze worden dus alleen op de natour gespeeld. De focus ligt hier op de Vitesse en midfond met de oude duiven en die moeten er dan ook vanaf het begin klaar voor zijn. Kwaliteit zit er wel, dus zal ik moeten zorgen dat het er uitkomt.

Lees meer »

Voorbereiding voor het seizoen

De komende weken zullen de duiven vaker het luchtruim ingaan om aan hun conditie te werken

Over enkele weken begint het vliegseizoen alweer. Voor ons dus de taak om de duiven in goede doen aan de start te brengen zodat ze waardig de strijd aan kunnen gaan. Om te beginnen krijgen de duiven hier zaterdag een druppel tegen luis met u-200 van Schroeder. Volgende week komt de dierenarts in het clubgebouw en dan zullen de duiven hun jaarlijkse paramyxo enting krijgen. De afgelopen jaren zijn de duiven ook geent tegen paratyfus, dit jaar zal dat gebeuren met Para Control Boost van de Weerd. Dit wordt via de bek toegediend en is een vervanger voor de enting. Sinds ik in 2013 en 2014 te kampen had met paratyfus bij de duiven ben ik ze nadat de zieke duiven waren verwijderd jaarlijks gaan enten. Sinds dien heb ik geen last meer gehad van deze ziekte. En toeval of niet maar sinds ik dit heb gedaan heb ik ook geen coli meer gehad bij de jonge duiven maar of dit met de enting te maken heeft weet ik niet. Naast de de nodige entingen moeten de duiven natuurlijk terug in conditie gebracht worden. Ik hoorde al sportvrienden waar de duiven alweer 1 uur in de lucht hangen. Gelukkig worden de dagen weer wat langer zodat ik vanaf deze week de duiven na het werk ook weer kan laten trainen. De meeste doffers zitten nu alleen met 1 jong en hun duivin zit in het jonge duivenhok met het andere jong. Dan zie je toch dat er beter getraind word dan wanneer ze nog met hun duivin samen zitten. Ook probeer ik nu een beetje het verzorgingschema op te starten zoals ik het tijdens het vliegseizoen hoop te doen zodat de duiven alvast een beetje kunnen wennen. De eerste trainingsvlucht met de afdeling zal ik nog niet meedoen maar met de tweede training moeten ze er toch klaar voor zijn en dan hoop ik dat ze er vanaf de eerste vitessevluch zullen staan. Het zal toch weer even anders zijn dan dat ik de afgelopen jaren op nest speelde, toen ging het zeker niet slecht maar het weduwschap heeft zeker ook zo zijn voordelen en hopelijk voelen de duiven zich er ook goed bij.

Lees meer »

Maak een Gratis Website met JouwWeb