Vitessekampioen

 

 

 

 

DE 065;

  • 1e Weert 279 duiven/ 2e tegen 12.322 duiven
  • 1e Sittard 226 duiven/ 3e tegen 905 duiven
  • 22e Sittard 466 duiven

Afgelopen zaterdag werd hier door een mooie prestatie van mijn '065 het Vitesse kampioenschap in de wacht gesleept. Om 09:19 viel hij hier op de klep en in de club was deze tijd ruim genoeg voor de overwinning. Hij had zelfs 4 minuten voorsprong op de nummer twee. De '065 werd ingekorfd op een jong van 10 dagen en dat heeft hem blijkbaar voldoende gemotiveerd. In Samenspel F2 werd hij 3e tegen 905 duiven. Eerder vloog dit talentje al een 2e op Weert tegen 12.322 duiven. In de club pakte hij zaterdag dus zijn 2e overwinning in dit seizoen. De '065 is een wat schuw doffertje wat ik in de zomer van 2017 van Klaas de Vries kreeg. Als jong is hij ingespeeld op de natour en drukt nu aardig zijn stempel. Mede dankzij dit doffertje werd ik:

1e onaangewezen Vitesse PV Tot Weerziens

1e onaangewezen Vitesse Samenspel F

1e onaangewezen Vitesse Samenspel NOP/Urk

5e onaangewezen Vitesse Friesland '96

Met telkens 10 duiven mee won mijn eerste duif de volgende prijzen:

  • Gennep 1e tegen 488 duiven/  1e rayon Frisia 1.963
  • Deurne 1e tegen 510 duiven/ 4e afdeling Friesland tegen 21.072
  • Weert 79e tegen 485 duiven
  • Sittard 22e tegen 466 duiven
  • Weert 1e tegen 279 duiven/ 2e afdeling Friesland tegen 12.322 duiven
  • Sittard 3e tegen 261 duiven,  13e tegen 1009 duiven Samenspel F2
  • Sittard 1e tegen 226 duiven, 3e tegen 905 duiven Samenspel F2

 

Op de 3e en de 4e vlucht na ging het super, al had het prijspercentage zaterdag met 3 van de 10 beter gemoeten maar het ging om die ene duif, en die was er. Het verloop van de vlucht was natuurlijk ook niet echt wat je van een Vitesse vlucht verwacht.  Donderdag gaan ze weer de mand in voor de midfondvlucht vanuit Laon. En met nog twee midfondvluchten voor de boeg zit het er hier al weer bijna op voor de oude duiven. Natuurlijk staan er nog genoeg vluchten op het programma maar ik heb de keuze gemaakt om me op de korte vluchten toe te leggen en zolang dat goed gaat houden we dat zo.

 

 

 

Lees meer »

Grootmeesters!

Vorige week werd er hier een mooi resultaat behaald op Morlincourt. Dit leverde een mooie top 10 notering op bij Grootmeesters in het Spoor de Kampioenen. In de vereniging werd het tegen 242 duiven:  7e,8e,15e,22e,29e,64e en 79e (10/7)  Vanavond zijn dezelfde duiven weer de mand ingegaan als vorige week voor de laatste vitessevlucht. Het vliegseizoen met de oude duiven gaat hier alweer richting het eind daarna volgt er een korte 'rustperiode' om vervolgens er op de natour weer tegen aan te gaan. De oude duiven zitten nu op jongen van ongeveer 10 dagen. Na deze ronde zullen ze nog een keer op eieren komen maar zullen er geen jongen meer worden grootgebracht. Iedereen veel succes ......

Lees meer »

Morlincourt

Vandaag weer eens een vlucht met een mooie vroege lossing op zaterdag. Gisteravond zijn er hier 10 duiven de mand ingegaan. De meeste duiven zitten nu op jongen van een week. Bij het inkorven zagen de duiven er goed uit en omdat ze ook vorige week goed afkwamen had ik er wel vertrouwen in. Op 12:02 valt hier de '473, kort daarachter valt Evert. De tijden zijn niet steenvroeg maar we kunnen er mee door herder kwamen de duiven goed af en inmiddels is alles weer thuis.  Mijn eerste duif is een volle broer van mijn '484 en vloog eerder dit jaar al een 5e, mijn 2e duif komt van Evert vd Horst en is ook een van mijn betere duiven. Vanavond zullen we zien wat het allemaal waard is.

Lees meer »

Sittard

Op de voorlaatste vitessevlucht vanuit Sittard werd hier weer een mooi resultaat neergezet. Met 10 duiven mee tegen 261 duiven werd het: 3e,4e,9e,22e,23e,33e. Doordat wij zelf een dagje weg waren met de kinderen wachtte mijn vader de duiven op en verzorgde buurman Harmen Brands (Brands -de Boer) mijn melding op de Blauwband. Zelf klokte Harmen de snelste duif in de club maar ook zelf ben ik zeker tevreden over het resultaat. De duiven die de kopprijzen binnenhaalden waren:

3e prijs: 14-339 duivin afkomstig van Klaas de Vries, zij was vorig jaar 3e asduif generaal en won o.a. de 1e Gennep tegen 1.419 duiven. Zij was pas voor de 3e keer dit jaar mee.

 

4e prijs: 16-484 Topdoffer uit kruising Klaas de Vries x Dirk Huizinga. Hij won dit jaar ook al de 4e Deurne tegen 21.072 duiven. hij werd ingemand op een aangepikt eitje. Bijzonder is dat de '484 al twee weken alleen op zijn eieren zit nadat zijn duivin achterbleef.

 

9e prijs: 14-560 'Jacoba' komt van Dirk Huizinga en werd vorig jaar 6e asduif natour in de afdeling. 

 

Geen reden om te klagen dus, een mooie vlotte vlucht met een mooi resultaat. Voor de dagfond liefhebbers werd het weekend een stuk taaier met alweer een uitgestelde vlucht waarop de duiven het behoorlijk moeilijk hadden. Onbegijpelijk vindt ik het wel dat er bij een uitgestelde lossing altijd zo geschopt wordt naar de principiële liefhebbers. Dat de zondagsregeling die de afdeling hanteert voor geen meter klopt snapt iedereen maar waarom niet met een voorstel naar de afdelingsvergadering gaan om dit te veranderen in plaats van iedere keer weer het bekende liedje oprakelen. De principiële liefhebbers hebben ook niet om deze regeling gevraagd. Jaren geleden telden zondagsvluchten niet voor de kampioenschappen maar ook dat riep weerstand op. Persoonlijk denk ik dat dat dit beste oplossing is voor iedereen, bij Frisia doen ze dit ook en ik denk tot ieders tevredenheid. 

 

Lees meer »

2e Weert tegen 11.781 duiven!

Afgelopen zaterdag kon er weer een mooi resultaat bijgeschreven worden. De derde overwinning in de club alweer en in de afdeling de 2e tegen 11.781 duiven. Een prestatie waar ik natuurlijk blij mee ben helemaal omdat ik het nu niet echt verwacht had. Nadat ik op Quievrain enkele jaarlingen verspeelde en de resultaten wat tegenvielen heb ik de duiven weer gekoppeld. Vrijdag werden ze dus ingemand op enkele dagen broeden. Geen gunstige stand voor een doffer zou je zeggen, maar de '065 was voldoende gemotiveerd om een mooie kopprijs binnen te slepen. Ik was net even het huis ingegaan, toen ik weer buiten kwam zag ik hem nog net het hok ingaan. Misschien achteraf wel een geluk want ook op Sittard was dit mijn eerste duif maar toen verspeelde hij veel tijd doordat hij vrij schuw is. De '065 kreeg ik als zomerjong van Klaas de vries en won zaterdag zijn 4e prijs van dit jaar. De duivinnen die dit jaar voor het eerst gespeeld werden moesten duidelijk nog even in het ritme komen. Alleen Alissa liet haar klasse gelijk zien en won in de club de 10e prijs. Voor Alissa was dit alweer de 11e keer dat ze binnen de top tien in de club finisht. Voor de komende weken hoop ik dat de duivinnen wat punten kunnen pakken. Vorig jaar deden de dames het goed op nest dus daar zal ik de komende dagen wat extra energie in steken. De felicitaties op deze vlucht waren voor Klaas Hoekstra, die de snelste duif in de afdeling klokte. Ook de eerste dagfondvlucht zit er weer op. ook al had ik zelf niet mee, toch volg ik dan altijd even de meldingen op de Blauwband. Dirk Huizinga, Gebr. de Vries en Cees Koffeman deden op deze vlucht goede zaken, mannen proficiat.

Lees meer »

Weert

Door het mooie weer konden de duiven er vandaag mooi vroeg uit. De verwachtingen waren hier gezien de resultaten van de afgelopen weken niet echt super. Maar vandaag lieten de duiven zich gelukkig weer van hun goeie kant zien. Om 09:36 valt de 17-065 hier op de plank en zoals het nu lijkt is dit goed voor een topnotering in de afdeling. Tot nu toe heeft alleeen Klaas Hoekstra een snellere duif gemeld. Dit zomerjong van 2017 kreeg ik van Klaas de Vries, het is en vrij schuwe duif maar zijn prestatie van vandaag maakt een hoop goed. Mijn 2e duif is 'Alissa', ik klok haar op 09:41 en dat is toch knap gezien ze dit jaar nog niet eerder is mee geweest. Alissa komt van Dirk Huizinga en was in 2016 duifkampioen natour van de afdeling. Over het resultaat ben ik dus zeer tevreden. Voor mj zit het er vandaag weer op, alle dagfondspelers veel succes .... dat zal een zware dobber worden. 

Lees meer »

Weer op nest

Zaterdag staat er voor de vliegploeg hier de vitessevlucht vanuit Weert op het programma. De laatste keer dat ze vanuit dit station gelost werden ging ik hard onderuit dus zal er zaterdag iets rechtgezet moeten worden. De duiven zitten inmiddels weer op eieren en doordat ik heb geprobeerd de duivinnen in sneltreinvaart klaar te stomen kunnen er morgen weer 10 duiven de mand in, 6 doffers en 4 duivinnen. Hopelijk pakken de duiven de draad zaterdag weer een beetje op, maar soms blijft het een raadsel waarom ze de ene week goed presteren en de week erop weer minder. Afgelopen zondag kwamen de duiven hier redelijk af en gelukkig geen verliezen. De dagfond zal ik ook dit jaar aan me voorbij laten gaan. Eerst maar eens zien om ze op de korte vluchten op de rails te krijgen. En dan is nog de vraag of de duivinnen voldoende ritme hebben om een beetje op tijd te finishen. Deze zijn namelijk vanaf dat de doffers hier op weduwschap staan niet meer los geweest en zitten dan de hele dag opgesloten.  Ze zien er in ieder geval goed uit dus zaterdag weten we meer.

Lees meer »

Chimay

Goeiemorgen sportvrienden, vandaag staan de duiven in Chimay. Buiten is het hier grijs dus we zullen nog even moeten wachten op de lossing. Zelf heb ik de gisteravond 7 strijders de mand ingedaan voor deze tweede midfondvlucht. De doffers zitten nu op drijven wat er wel toe lijdt dat ze wat minder eten omdat ze druk zijn met jagen achter hun duivin. De verwachting voor vandaag is dan ook niet al te hoog gezien de prestaties van de afgelopen weken. Ook was ik afgelopen week vaak pas laat thuis door de dagelijkse files op de A1 en de A6, daardoor blijft er wat minder tijd over voor de duiven. Voor volgende week hoop ik een paar duivinnen te kunnen spelen al zal hun voorbereiding krap zijn omdat deze vanaf vorige week pas weer los komen en dus een aardige achterstand in conditie hebben. De jonge duiven doen het trouwens op dit moment wel goed. Ze trainen nog niet echt maar dat zal er ook mee te maken hebben dat er van verschillende leeftijden zitten. Zo zijn er vorige week nog jongen bijgezet. Maar problemen met de gezondheid hebben ze nog niet gehad. Bij de jongen zit de hele week knoflook in het water en daar moeten ze het mee doen. Voor vandaag iedereen veel succes.....

Lees meer »

schade

De eerste midfondvlucht is hier op een flinke teleurstelling uitgelopen. Niet alleen het resultaat was bedroevend ook heeft de vliegploeg flink schade opgelopen. Van de 10 weduwnaars missen er nog 3 jaarlingen waaronder de '389 met dit jaar nog de 1e in Frisia op Gennep tegen 1.963 duiven en de '414 met tot nu toe de 4e tegen 332 duiven en de 23e tegen 510 duiven. Dit zijn beide zomerjongen met nog niet veel ervaring maar ze hadden zich al wel van hun beste kant laten zien. Na het verlies van de '500 op Gennep dus ook zaterdag weer een flinke tik gekregen. De overgebleven 7 weduwnaars zullen dus komende zaterdag de eer moeten verdedigen. Voor de Vitesse heb ik pan B maar in werking gezet en de duiven vanmiddag gekoppeld. Zo hoop ik een paar duivinnen in het ritme te krijgen voor over twee weken. Dit houd wel in dat de duiven weer op nest gespeeld gaan worden. Vorig jaar ging dit heel goed en kende ik met de oude duiven ook geen verliezen. Ook presteerden de duiven toen heel constant met bijna geen slechte uitslag met de oude duiven. Dit jaar wilde ik wat meer echte kopprijzen pakken en dacht dat met het weduwschap te kunnen bereiken. De start van het seizoen was super maar nu na vijf weken spel zit ik met een sterk uitgedunde ploeg duiven en moet ik noodgrepen uithalen om een het seizoen normaal uit te kunnen spelen. Voor komende week zijn de verwachtingen dan ook niet heel hoog. Daarna hoop ik dat er enkele duivinnen inzetbaar zijn om de strijd weer aan te gaan. Misschien dat die het seizoen nog wat glans kunnen geven.

Lees meer »

Quievrain

Vandaag de eerste midfondvlucht vanuit Quievrain.  Nadat ik de duiven vorige week een geeltablet had opgestoken had ik het idee dat ze weer in goede doen waren. Er zat weer dons op de mest en bij inkorven voelden ze goed aan. Maar het resultaat vandaag is weer ver beneden het niveau. Nu had ik ook wel een taaie vlucht verwacht door de zuidoosten wind en dat was het ook. Zeker later op de dag is het aardig broeierig. maar je wil toch een duif op tijd klokken, bij anderen vallen ze tenslotte ook. Hier valt om 11:25 de '484 op de klep, wel mijn aangewezen maar wat heb je er uiteindelijk aan? Ook zijn hier nog lang niet alle duiven thuis, op dit moment zijn er 6 van de 10. Ik hoop dat de rest nog thuiskomt anders wordt het nog een lang seizoen. Eerst de schade maar eens afwachten dus. 

Lees meer »

Lichte verbeterig

Zaterdag liep het al weer iets beter dan de week ervoor. Mijn eerste duif was de '065, een zomerjong van 2017 afkomstig van Klaas de Vries. Doordat deze duif wat aan de schuwe kant is verspeelde hij wat tijd met binnenlopen. In de club won hij de 22e tegen 466 duiven en met 4 van de 10 in de prijzen is het al wat beter dan de uitglijder vanuit  Weert. Toch ben ik nog lang niet tevreden, vooral omdat de duiven waar ik het van verwacht het juist laten afweten. Zo was de '484 zaterdag mijn laatste duif en die zou toch juist op deze vluchten naar voren moeten komen.  Daarom het ik toch maar besloten om in te grijpen en de oude duiven allemaal een geeltablet opgestoken. Voor de jaarlingen was dit dus de eerste keer dat ze antibiotica kregen. Liever had ik het niet gedaan omdat het de eerste weken zo goed ging zonder medicijnen. Ook de kweek ging dit jaar heel goed en graag had ik het zo volgehouden. Maar omdat ik ook graag de energie die je in de duiven steekt terug wil zien in de uitslag heb ik dus toch ingegrepen. Nu is mijn ervaring dat de week nadat de duiven een geeltablet kregen er altijd een dipje in de vorm is. maar dat moeten we dan maar op de koop toe nemen en het seizoen is nog lang dus er is nog genoeg te winnen. Na enkele mindere resultaten ga je toch altijd afvragen of je geen fouten ergens maakt. Natuurlijk is het goed om je verzorging onder een vergrootglas te leggen maar teveel veranderen is ook niet goed. Iedereen doet het op zijn eigen manier en als het goed gaat denk je het wiel hebt uitgevonden. Maar als het dan wat minder gaat is het altijd een kunst om geen gekke dingen te doen. Soms heb je van die vluchten dat het verloop slecht is en een uitglijder is dan mogelijk, maar zaterdag waren de omstandigheden gewoon super en moet je er gewoon staan. Klaas Hoekstra en Maarten Hakvoort deden dat zaterdag wel, mannen van harte....

Lees meer »

Sittard

De duiven zijn vanmorgen om 08:00 gelost in Sittard. Mijn verwachting is dat de eerst duiven zo rond 10:30 moeten vallen. Het weer is goed en met een ONO wind zitten wij hier op Urk natuurlijk niet ongunstig.  Maar om kans te maken op een kopprijs zullen ze toch echt beter hun best moeten doen dan vorige week. Verassend was wel dat ik vorige week meer bezoekers op mijn site had dan de weken ervoor. Vandaag zijn de omstandigheden wel uitstekend om te zien of je duiven goed in orde zijn. mocht het vandaag weer tegenvallen dan zal ik misschien toch maatregelen moeten nemen. Maar we gaan nog maar niet op de zaken vooruitlopen. Geniet van de aankomsten en het mooie weer... succes.

Lees meer »